tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pukuhaaveiluja


Kuten jo aiemmin mainitsin, olen jo tilannut pukuni ja maksanut varausmaksun. Kun lähdin unelmieni pukua metsästämään, oli mielessäni hyvin selvät sävelet: ei hörselöitä, ei pitsiä, ei olkaimia eikä missään nimessä monikerroksista prinsessaunelmaa. Selailin tunteja ja taas tunteja internetissä erilaisia pukusivustoja ja haaveilin löytäväni unelmieni puvun. Välillä alkoikin tuskastuttaa koko etsiminen, kaikki mistä itse vähänkin pidin ei miellyttänyt miehen silmää malliltaan (ei kuulemma käy mereneitomallinen, ei kapea, ei yöpaidan näköinen, jne..huoh!). Kunnes sitten yhtenä iltana löysin sen, unelmieni puvun. Aluksi kävin sitä tiirailemassa vähän väliä, useampana päivänä, ja varmistuksen höyrähtämiselle sain kun mikään puku ei näyttänyt SEN puvun rinnalta enää miltään. Uskalsin jopa vihdoin ja viimein varata paikalliseen morsiuspukuliikkeeseen ajan sovitukseen, pelkäsin ja samalla toivoin että puku näyttäisi päälläni aivan erilaiselta kuin kuvassa. Noh, näyttihän se, osasyynä varmaan se että kuvan malli on varmaan ainakin 30 kiloa minua hoikempi (aika olennaista puvun istuvuuden kannalta, vai mitä?). Mutta kun se oli silti niin ihana! Ja ehkä vähän vastoin ennakkotoiveitani myös prinsessaunelma, mutta siitä viis :) Päädyin samalla sovituskerralla kokeilemaan vielä kolmea muuta pukua ja sitten riitti. En halunnut sovittaa enää yhtään, sillä tiesin löytäneeni unelmieni puvun.
                                                                (puku Ronald Joyce)









En kuitenkaan päätynyt tilaamaan pukua siltä istumalta, vaikka mieli tekikin. Päätin, että koska yleensä olen hyvin impulsiivinen ihminen, niin tämän asian ainakin tekisin kunnolla ja pitkän kaavan kautta. Varasin toiseen liikkeeseen sovitusajan, en sen takia että etsisin jotain vielä parempaa vaan siksi, että halusin olla aivan varma ettei pukuni veroista löydy toista. Toinen sovituskerta olikin jokseenkin masentava: suurimmasta osasta pukuja ei ollut kuin sovituskokoa 36 tai 38, olisin kipeästi kaivannut kokoa 40/42. Hankalaa on puvusta nähdä kokonaiskuvaa kun se ei mene edes puoliväliin asti kiinni. Tässä toisessa liikkeessä palvelu oli kyllä ystävällistä ja valikoimista löytyi tasan kaksi pukua joita kokeilin, ja toista niistä jopa tuumailin hetkisen aikaa, mutta ei se silti tuntunut miltään edellisen sovituskerran pukuun verrattuna. Päätin siis vielä kerran suunnistaa takaisin liikkeeseen nro 1, kokeilemaan unelmapukuani vielä kerran.




                                                                 ( Blue by Enzoani)


Kävin siis toistamiseen kokeilemassa THE pukua ja silloin päätin, että etsintä saisi riittää. Halusin kuitenkin messutarjousten toivossa odottaa häämessuihin asti ennen tilaamista, ja mukava messualennushan puvuista olikin. Erinnäisistä morsiamesta johtumattomista aikataulullisista työkiiresyistä (olikohan nyt mahdollisimman monimutkaisesti sanottu?) missasin messualennukset ja puvun tilaaminen jäi muutaman viikon päähän kun pääsin piipahtamaan paikan päällä pukuliikkeessä. Sovitin pukua vielä kerran ja laitoin sen tilaukseen. Hurjalta tuntui tilata puku yli vuotta ennen häitä, mutta en usko löytäväni mitään ihanampaa tai parempaa, enkä edes halua enää katsella uusia vaihtoehtoja. Nyt siis odottelen pukuani saapuvaksi liikkeeseen jolloin pääsen tekemään väliaikasovituksen morsiusdieettiä silmällä pitäen, oi tule kesä äkkiä ;) Kuinka aikaisin te olette pukunne tilanneet?


Pukuni on muuten joku yllä olevista, en paljasta ihan vielä mikä mutta arvaatteko?
Alla vielä muutama erikoisempi puku maailmalta, en ehkä itse tunne näitä ihan omakseni mutta rohkeammalle morsiamelle inspiraatioksi :)


                                                                    (loveolio.com)


                                                                    (funnypcsite.com)



























7 kommenttia:

  1. Minä ostin pukuni noin vuosi ennen häitä, enkä ole katunut. Oli hyvä saada homma alta pois ja onhan siinä hommaa etsiä pukuun sopivia asusteita! Onnea vielä puvusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Varpunen :) Kunpa vaan tulisi jo ensi vuosi niin pääsisi käyttämään pukua ihan oikeasti eikä vaan haaveilemaan.. :)

      Poista
  2. Minusta se että joku on laihempi ja pienempää kokoa ei tarkoita sitä, että hän kantaisi pukunsa paremmin. Laiha ihminen voi olla hyvinkin ryhditön. Ei hoikkuus ole automaattisesti tae siitä että näyttää hyvältä. Olen moneen otteeseen nähnyt isokokoisia, kauniita naisia! Kyllä se kauneus tulee ihan muista jutuista kuin siitä koosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet Tuike ihan oikeassa, tärkeintä ei ole koko vaan se miten itsensä kantaa. Ilmaisin kirjoituksessani itseni ehkä vähän huonosti, en missään nimessä tarkoittanut sitä että hoikemman ihmisen päällä puku näyttää paremmalta vaan sitä että istuvuus voi olla hyvinkin erilainen ja mallikuvasta poikkeava erikokoisten ihmisten päällä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kaiken kokoiset ihmiset ovat kauniita, ja varsinkin itse vähän isompana ihmisenä katson kokonaisuutta enkä yksityiskohtia. Kuten itsekin sanoit, niin olen samaa mieltä siitä että kauneus tulee ihan muista asioista kuin koosta :) Ja pssst, jos et kerro kellekään niin lopputulemana mieheni ja ystävieni mielestä puku näytti paljon paremmalta minun päälläni kuin valmistajan katalogissa ;)) Eikö ole ihanaa kun on mies joka pitää sinua maailman kauneimpana naisena :)

      Poista
  3. Tiiäkkö, aloin lukea tätä ja mun eka ajatus oli, että mitä hel... eihän se tuo puku ollut, ei kai se nyt vaan ole mennyt muuttaan mieltään jne. Ja sitten kyllä, sitten se ihanuus tuli kuvien joukossa vastaan =) Korostan, juuri niiden yllä olevien kuvien joukossa. Mua nauratti ihan hulluna yks noista alla olevista!!! Arvaat varmasti mikä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaan :) Kuten sanottu, ei ihan mun tyylisiä, mutta rohkeammalle erilaiselle morsiamelle..Ja en tosiaan muuta mieltäni, vähän myöhäistä se nyt olisikin ellei halua koko varaussummaa menettää :)The Puku tulee juhannuksen jälkeen liikkeeseen, sitten pääsen tekemään väliaikasovituksen tarkempien mittojen kanssa. Iiikksss :))

      Poista
  4. Ai kamala noi viimeset kuvat :D Missähän mahtaa olla morsian joka noin pukeutuu ;)

    Täältä selvisikin, että sielä päin Suomee on the pukua ihan sovituksessakin. Epistä. Mä olen katkera :D

    VastaaPoista