torstai 15. maaliskuuta 2012

Jaiiikkssss...

Tämän me olisimme halunneet:





Juu eipä onnistunut. Suletu, ei kanata, sanoi kirkkoherranvirasto. Eli suomennettuna kiinni talvisin aina toukokuulle saakka. Itse asiassa tämä kirkko ei ole oman paikkakuntamme kirkko vaan naapurikunnassa, hyvin lähellä todennäköistä juhlapaikkaamme, joten tämä olisi ollut aivan ihana valinta kirkoksi. Valitettavasti lähellä ei ole muita kauniita kirkkoja, vaan joudumme tekemään valinnan oman paikkakuntamme kirkoista. Ja tässä ne kaikki ovat:

Nro 1



Nro 2



Nro 3



Nro 4



Nro 5


Siis anteeksi nyt vaan, en halua vaikuttaa millään muotoa epäkunnioittavalta, mutta voi apua..Nämä viisi vaihtoehtoa eivät kyllä yhtään vastaa sitä ajatusta millainen omasta mielestäni vihkikirkkoni tulisi olla. Voi tuntua pinnalliselta, mutta jotenkin olen aina haaveillut ensimmäisen kuvan tyylisestä vanhasta ja arvokkaasta kirkosta, ja järkytys oli melkolainen kun huomasin ettei täältä OIKEASTI löydy koko paikkakunnalta yhtään sen tyylistä kirkkoa. Ja kaiken huipuksi kaikki nämä viisi näyttävät sisätiloiltaan suurinpiirtein samanlaisilta:

















Auttakee morsianta mäessä, miten ihmeessä nyt näistä sen valinnan tekee??

12 kommenttia:

  1. No voi kääk tosiaan! Pakko sanoa ihan suoraan että nuo eivät minusta edes näytä kirkoilta :/ Tuo nro2 on ehkä jollain tapaa ainakin ulkoa katsottuna mukiinmenevä. Sisäkuvista kaksi alinta ovat aika ok, ovat sitten ainakin valoisia! Jos asian positiivisia puolia ajattelee niin nuo ovat sisältä tosiaan varmaan aika valoisia mikä on kuvien kannalta ihan kiva juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mullakaan ihan ensimmäisenä kirkot noista mieleen tule..valoisuus on toki talvihäissä ihan kiva juttu, mutta nuo ulkopuolet on kyllä aika aneemisia. Ei kai auta kuin valita se pienin paha näistä :)

      Poista
  2. Auts, munkin mielestäni nuo ovat "vähän" pliisuja, kun vertaa tuohon ekaan vaihtoehtoon :p Kannattaa varmaan miettiä, mikä on lähinnä juhlapaikkaa; tai sitten ryhtyä vierasmäärän kautta harkitsemaan, mikä olisi sopivimman kokoinen. Ja viimeisessä esimerkiksi on ihan kivan pitkät portaat, joista pari voisi poistua (tosin en hahmota, missä tuossa on sisäänkäynti) - poistumisessahan aina niitä riisejä tmv. heitellään ja kuvia otetaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniisti sanottu tuo "vähän" :) Ongelma on se että tuo ylimmän kuvan kirkko olisi ollut juhlapaikkamme läheisyydessä, ja kaikki nämä muut ovat noin 40 km päässä juhlapaikastamme. Lähempänä ei ole mitään muita kirkkoja. Seuraava "kaunis" kirkko menee juhlapaikasta jo 80 km päähän joten sinne on turhan pitkä matka. Tuossa viimeisen kuvan kirkossa näkyy vasemmasas alareunassa tummanruskea iso ovi, joka näyttää lastauslaiturilta.. se on se pääovi ;)

      Poista
  3. Lahdesta ei tosiaan kovin kauniita kirkkoja löydy. Me päädyimme Joutjärven kirkkoon sen sijainnin takia. Hollolan vanha kirkko lienee liian kaukana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hollola menee turhan kauas, sieltä ajaisi juhlapaikalle yli tunnin joten aivan poissuljettu vaihtoehto..Valitsemme varmaan Ristinkirkon, onpahan ainakin helppo lähteä siitä hääjuhlaa jatkamaan :)

      Poista
  4. voi apua, kamala tilanne :( Tollasten modernien-muka-kirkkojen rakentaminen pitäis kokonaan kieltää :/ Mutta jos noista alemmista vaihtoehdoista pitäis joku kirkko valita, niin valitsisin nro 2. :) Se on ihan ok :)

    VastaaPoista
  5. Sanos muuta picata :) Tykkään kyllä modernista kaikessa muussa mutta kirkkoihin se ei päde..varsinkaan noihin 70-luvun hökötyksiin :)

    VastaaPoista
  6. tuo Joutjärven kirkko on ihan ok,siis nro 3, sijainniltaan ja ulkonäöltään. Samoin Launeen kirkko.
    Siskoni menee naimisiin Ristinkirkossa kesällä, ja omat kommervenkkinsä sen keskustasijainnissa tuo parkkipaikat! takapihalla on vähän paikkoja, joten suuri osa vieraista joutuu jättämään autot keskustan maksullisille paikoille, ou nou.
    Missä kunnassa teidän hääjuhla pidetään, jos saa udella?
    Asikkalan kirkko on upea ja aion siellä itse mennä naimisiin, jos joskus saan ukon suostuteltua. :P Mutta hämmästelen kovasti jos se on nykyisin talvisin kiinni eikä häiden käytettävissä! Tiedän ainakin kolme kaveria jotka on parin vuoden sisällä pitäneet talvihäät, ja kirkkona nimenomaan Asikkalan kirkko.
    Orimattilassahan on sitten Kuivannon kirkko, mutta se lienee taas sitten kaukana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiva kun kävit kommentoimassa :) Ristinkirkossa tosiaan on se paikoitusongelma, tuleva anoppi asuu siinä vieressä eikä meinata viikonloppuisin saada edes yhtä autoa parkkiin, saati sitten useampaa kymmentä. Täytynee vähän sumplailla tätä asiaa..
      Asikkalassa olisi tarkoitus hääjuhlaa viettää, ollaan toki saatu nyt tarjous hääjuhlan vietosta ihan Lahdessakin mutta lopullista ratkaisua ei olla tehty. Orimattila menee tosiaan ihan liian kauas, mutta mua vähän hämmästyttää tuo tieto että Asikkalan kirkko on aiempina vuosina ollut auki hääpareille. Kirkkoherranvirastosta nimenomaan sanottiin että suljettu toukokuulle asti. Oliskohan niin sitten että tuleva talvi olisi ensimmäinen minkä kirkko on suljettu..hmmm, täytyy kyllä tarkistaa asia vielä kertaalleen, hyvä kun sanoit asiasta niin eipä jää harmittamaan jos kirkko olisikin auki :) Se on kyllä niin upea kirkko että on harmittanut tosi paljon alkaa katselemaan muita vaihtoehtoja. Mutta vielä vissiin on toivoa kun soitan sinne virastoon, pidä peukkuja pystyssä :)

      Poista
  7. toivottavasti onnasi :) seurakunnassa työskentelevä tuttu sanoi että se voi olla kun lämmityskustannukset on talvisin niin kovat, että se on päätetty pitää kiinni.

    Harkitkaa ihmeessä Lehmonkärkeä, kaveri pitää siellä häät ja niillä on vihkiminenkin siellä Ometassa, varmasti tunnelmallinen! Tosin kallishan se on kuin mikä, eikä sovi suunnitelmiin jos nimenomaan kirkkohäät ja isot häät haluaa, mutta muuten varteenotettava, tykkään!

    muuten toivotan vaan onnea, lahden kirkot ei tosiaankaan oo sieltä kauneimmasta päästä, ja ihan varmaan sen takia mun pitää järjestää kesähäät että pääsen asikkalan kirkossa, kotikonnuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehtiin nyt vihdoin ja viimein päätös ja valkattiin Lahden Ristinkirkko. Kun en halunnut jäädä vuodenvaihteeseen asti odottelemaan miten kirkon kanssa käy, joten ajateltiin että joustetaan nyt tässä kirkkoasiassa sitten..Lehmonkärki on kyllä ihana paikka, meille ei vaan se Ometta käy kun halutaan tuoda omat juomat mukanamme ja siellä on A-oikeudet..Kiitos onnentoivotuksista, kesällä kirkko olisi ehdottomasti ollut Asikkalan kirkko mutta kun halusin talvihäät niin kai siitä joutuu jonkin hinnan maksamaan.. :)

      Poista