tiistai 13. maaliskuuta 2012

Ei niin mukava vieras

                                                             (picturesof.net)

Tässä tämänhetkinen olotila. Ystävämme Yrjö tuli kyläilemään viikonloppuna, eikä meinaa lähteä kulumallakaan, ilmeisesti täällä on liian hyvä palvelu jotta malttaisi suunnistaa muihin osoitteisiin. Voin sanoa että veto on ollut melko pois, enkä ole jaksanut tietokonetta aukaista ennenkuin tänään. Ilmeisesti nyt alkaa kuitenkin elämä voittamaan, kun piti ensimmäisenä raahautua sängystä katsomaan uudet blogipäivitykset ja kuulumiset :) Ja hei, päivän saldo on yksi syöty banaani, jipii! Eipä ole koskaan banaani maistunut yhtä hyvälle..

No se siitä, seuraavaksi iloisempiin aiheisiin. Tai iloisiin ja ei-niin-iloisiin, oli nimittäin sängyssä maatessa muutama hetki aikaa miettiä häitä ja budjettia. Alunperin kaavailimme hääbudjetiksi noin 10 000 euroa. Vieraita meille tulee noin 80, kutsuja lähetetään 90 mutta uskoisin että kymmenen vierasta eivät pääse paikan päälle erinnäisistä syistä. Noh, hääbudjetista ison osan lohkaisee tietenkin juhlapaikan vuokra, pitopalvelu ja alkoholitarjoilu. Meille tulee ns. avoin baari, eli baarimikko taikoo juhlaväen toiveiden mukaan drinkkejä, viinasvalikoima on melko laaja eikä kenelläkään jano pitäisi jäädä. Häämenusta emme ole saaneet pitopalvelulta vielä tarkaa suunnitelmaa, mutta alustavan arvion mukaan kustannukset tulevat olemaan noin 40 €/hlö, lisähintaa tulee jos haluamme jotain erikoista iltapalaa (tällä hetkellähodarikärry suunnitelmissa). Tässä vaiheessa budjetti pysyy jotenkuten aisoissa, mutta sen jälkeen onkin pelkkää alamäkeä: bändi ja bändin majoitus, koristelut, hääpuku ja miehen puku, lasten vaatteet, kuljetukset, hääyö, karkkibuffet, kutsut, valokuvaaja ja videokuvaaja, vihkisormus, häämatka, kengät, kukat..lista on ihan loputon. Vaikka kuinka laskisin tiukasti ja kaikesta nipistäen, saan ilma häämatkaa kokonaissummaksi noin 14 000 euroa. Ja siihenhän saa varautua että kaikkea yllättävää tulee kuitenkin matkan varrella. Siis miten tässä näin oikein kävi?? Miten ihmeessä muut pystyvät pitämään budjetin kohtuudessa, kun minusta tuntuu että kaikki mikä vaan viittaakiin häihin maksaa aina muutaman setelirahan verran? Sanokaa pliiiiisss etten ole ainoa jolla on mopo karannut käsistä? Toki, olen asian ajatellut myös näin että maksoi mitä maksoi, haluan sen yhden päivän elämästäni olevan täydellinen, ja olen varautunut siitä täydellisyydestä myös maksamaan. Taitaa tarkoittaa sitä että seuraavan vuoden ruokavalio on aika pitkälle tämmöistä:

                                                                      (myllynparas.fi)

Nam, kaurapuuroa ;) Ei nyt sentään ihan mutta jostakin varmaan täytyisi pikkuisen nipistää budjettia..Mutta mistä? Häämatkasta emme aio tinkiä, hääpuku on jo tilattu ja osaksi maksettu, paikkavuokraan emme voi kauheasti vaikuttaa eikä menu tai baaritarjoilu ole miehen mielestä missään tapauksessa säästökohde. Hmph, täytynee vielä pohtia tätä tai sitten satsata kaikki yhden kortin varaan..Lottovoittoon :)



Siitä onkin hyvä haaveilla täältä sairasvuoteelta, täytynee toivoa että unessa näkyvät seuraavat 7-oikein rivit..Pikaisiin paranemisiin jos teistä joku muukin on saanut Yrjön kylään kutsumatta :)

2 kommenttia:

  1. No et oo ainoa jolta karkasi käsistä, lohduttaudu sillä ;) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh helpotusta, auttaa kummasti kun tietää ettei ole ainoa :)

      Poista