sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Musiikkia musiikkia

Olen pyöritellyt tätä häiden musiikkiasiaa jo pidemmän tovin mielessäni. Alusta asti oli itsestään selvää, että bändi halutaan meidän häihin. Hyvä bändi löytyikin ihan tuttavan kautta, tulevat toiselta puolelta Suomea ja tiedän että musiikki on takuuvarmasti hyvää. Halvaksi tämäkään vaihtoehto ei tule vaikka "tuttavankauppana" hinta katsottiin kohilleen, kuitenkin maksamme keikkapalkkion lisäksi matkat ja majoitukset. Oli niin täin näin, tässä asiassa ei säästetä, mutta entäs se muu musiikkipuoli sitten?

Bändi soittaa siis 4-6 settiä sen mukaan miten juhlijat innostuvat tanssilattiaa kuluttamaan. Tarvittaisiin kuitenkin musiikkia jo ennen bändiä, rukailun ym. ajaksi, bändien tauoille ja mahdollisesti sen jälkeen. En saa oikein mitenkään pyöriteltyä järkevästi miten tämä asia hoidetaan. Help help! Yksi vaihtoehto olisi palkata erillinen dj (tulee vaan tuhottoman kalliiksi, mitä olen kysellyt niin dj:t ottavat 600-800 euroa noin 8 tunnin soitosta, ja karkeasti laskien tuo tuntimäärä ylittyisi melko reippasti). Toinen vaihtoehto olisi tehdä erillinen soittolista etukäteen vaikka ipodille, josta sitten joku näppärä kävisi laittamassa musiikin oikeissa kohdissa pyörimään. Mutta kuka näppärä se olisi? Itse en aio sekaantua hääpäivänä enää tuohon musiikkipuoleen sen paremmin kuin sulhanenkaan, bestman toimii jo seremoniamestarina muutenkin joten veikkaan että hänellä on kädet täynnä työtä, eikä oikein tule mieleen muita vaihtoehtoja. Pahin pelko onkin että ruokailut ja väliajat killotetaan hiljaisuudessa, voiko kuvitella pahempaa tunnelmantappajaa? Miten ihmeessä te olette ratkaisseet tämän asian? Onko muuta vaihtoehtoja kuin kaivaa kuvetta taas tässäkin asiassa? Huokaus...

No ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Bändi siis on vimpan päälle ja ollaan tehty jo alustava karsinta heidän biisilistoistaan. Meidän häissä ei tulla kuulemaan perinteistä tansimusiikkia edes häävalssin muodossa (ei auttanut uhkailu, lahjonta eikä kiristys muuttamaan sulhasen mielipidettä), tosin vieraatkaan eivät ole mitään humpan ystäviä. Musiikki painottuu siis menevään tanssipoppiin, menneiden vuosikymmenien hitteihin , suomeksi sanottuna mukavaan bilemusiikkiin. Häävalssin sijasta tanssimme häätanssin, kappalekin on valmiiksi mietitty mutta jääkön se nyt vielä salaisuudeksi ;) Kirkossa haluaisin myös kuulla jonkun kauniin kappaleen, alustavasti tuttavaperheen tytär onkin lupautunut esiintymään. Jos ei mitään ihmeitä tapahdu niin kirkossa kuultava kappale on Johanna Kurkelan Rakkauslaulu..tiedän tiedän, on ihan yltiöromanttinen ja varmasti soi lähestulkoon kaikissa suomalaisissa häissä tällä hetkellä, mutta se on niin ihana..tippa tulee linssiin joka kerta kun kuulen sen.



Näissä tunnelmissa ja tippa linssissä lenkille mars (morsiusdieetti jatkukoon!) :)

4 kommenttia:

  1. Minä keräsin Spotifyn soittolistalle kuukausien ajan häämusiikkia jota soitettiin tauoilla. Kaasot kävivät laittamassa musiikin päälle aina kun tarvittiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea Tanja :) Täytyy varmaan päätyä samaan systeemiin, tuntuu vähän hölmöltä palkata bändin lisäksi dj:tä..Pitääkin tutustua tuohon Spotifyn maailmaan, ei ole aiemmin hirveästi kyseistä formaattia tarvinnut :)

      Poista
  2. Kunhan et vaan kaason vastuulle jätä mitään teknisiä laitteita, etenkään jos oletat niiden toimivan, niin kaikki tulee meneen tosi hyvin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaasolle on jotain ihan muuta suunnitteilla.. ;)

      Poista