maanantai 16. huhtikuuta 2012

Punaista ja hyvää

Olenkin varmaan jo aiemmin maininnut, että meidän häihin tulee avoin baari. Ja sananmukaisesti baari, sillä eri laatuja viinejä, viinoja, liköörejä, lantrinkeja, kuumia ja kylmiä juomia löytyy lähestulkoon samalla lailla kuin normaalistakin baarista. No okei, ei sentään ihan, jouduttiin kyllä jättämään erikoisliköörit yms. pois, siis sellaiset joita tarvitaan ehkä pari senttilitraa koko illan aikana. Mutta muuten hääbaarista saa käytännössä katsoen mitä haluaa, ja baarimikko taiteilee tiskin takana koko illan ettei vieraiden tarvitse itsepalvelua harrastaa. Ehkä osaltaan avoimen baarin ideiaan vaikutti se, että ollaan oltu molemmat baareissa ja yökerhoissa aikoinaan vuosia töissä, joten haluttiin myös meidän häihin kattava ja hyvä juomavalikoima. Tiedetään, vaarana on että osa vieraista vetää överikännit (suvun tuntien tämä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus) mutta siinäpähän sitten vetävät. Riippuen juhlapaikasta meille on tulossa ammattiportsari pitämään tilannetta hallinnassa. Oikeastaan portsari palkataan mikäli juhlapaikaksemme tulee keskustan liepeillä oleva juhlatila, ihan vaan varmistaaksemme ettei ulkopuolisia eksy kuokkimaan, ja samalla hän voi tilaila takseja ja taluttaa nätisti kotimatkalle hieman liikaa juhlineita. Älkää nyt käsittäkö väärin, tarkoitus ei ole missään nimessä viettää mitään yltiöryyppäjäisiä, mutta kun tunnemme sukumme ja tiedämme että osa innostuu viinaa kiskomaan, joko baarista tai sen puutteessa pimeästä taskumatista (tai kymmenestä taskumatista), joten miksi vaivata asialla päätään. Näillä mennään ja pääasia että kaikilla on mukavaa, selvinpäin tai maistissa.

Se mikä aiheutti päänvaivaa oli tervetuliaismaljoista päättäminen. Emme kumpikaan tykkää kuohuviineistä (hyi yäk, eikä valkkari sen parempaa ole) mutta halusimme jotain kuitenkin kilisteltäväksi. Aluksi mietimme jotakin kuumaa juomaa, kyseessä kun kuitenkin on talvihäät, mutta sitten maistelin paria punaista ja kuohuvaa, ja sieltähän se suosikki sitten löytyi..tai suosikit. Aivan vielä ei olla tehty päätöstä näiden kahden välillä, mutta tässä ovat ehdokkaat:


J.C.Le Rouxia tai sitten tätä..


Molemmat näistä ovat äärettömän hyviä ja jopa sulhonkin näistä tykkää, tosin kaaso ei voi sietää kumpaakaan näistä joten täytyy varmaan hommata hänelle pikkupullo Muumilimpparia terästyksellä korvikkeeksi ;) Onneksi on aikaa testailla molempia vaihtoehtoja ja tehdä lopullinen päätös kumpaanko päädytään. Itse asiassa toinen näistä pulloista matkaa jääkaapista huomenaamulla koulutusreissulle Helsinkiin mukaan, saadaan sitten pomon kanssa raskaan päivän päätteeksi maistella hotellihuoneessa puolilämmintä kuoharia hammasmukeista. Jiihaa, en malta odottaa ;)

Mitä eri vaihtoehtoja te olette pohtineet alkumaljoiksi?

8 kommenttia:

 1. Meillä oli puolikuiva kuohuviini (en muista nimeä). Ja sitten kun vieraat saapuivat juhlapaikalle meidän ollessa kuvauksissa, heille tarjoiltiin kuumaa mehua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa mietittiin itsekin niin, että haluttaisiin kuvauksiin vasta kirkon jälkeen. Kuvauksissa vierähtää kuitenkin tovi, joten ajateltiin tarjota vieraille esim. kuumaa kaakaota tai vastaavaa ja pientä naposteltavaa ettei aika käy pitkäksi. Mehu on kyllä kanssa hyvä vaihtoehto, maistuisi varmasti kaikille :)

   Poista
 2. Tuo baari kuulostaa upealta! Mulla ei ole oikein mitään sanottavaa kuoharivalintaamme, koska en sitä tule juomaan päänsärkyvaaran takia. Mies saa varmaan anoppien kera tehdä valinnan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpunen :) Meille onkin tärkeää että niin ruokaa kuin juomaakin on riittävästi ja monipuolisesti. Toivottavasti vieraatkin tykkää :)

   Poista
 3. Kummatkin valitsemistanne kuohuviineistä on (nam nam) todella hyviä. Makeita, mutta sopivat hyvin tervetuliaisjuomaksi. J.C. Le Roux La Fleurette sai kuohuviinitestissä hyvät pisteet viime vuonna. Se on jonkin verran halvempi Fresitaa. Fresitan pitää olla todella kylmää, koska se kuohuu erittäin herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, nami :) Taidetaan päätyä tuohon J.C. Le Roux:iin, maistelin sitä uudelleen tällä viikolla ja oli aivan ihanaa.. Fresitaa ehkä sitten muuten vaan kesällä hellepäivänä oikein hyvin jäähdytettynä.

   Poista
 4. Kaaso tosiaan täällä sanoo jak kaikille kupliville. No ei kuitenkaan ihan kaikille =) Tänään ajattelin pari hyvin harmaata poreilevaa lonkeroa nauttia Apulantaa kuunnellen! Mulla on teitä ihan hirvee ikävä!!! Tuntuu niinku ois sata vuotta sitten nähty, vaikka eihän siitä ole kuin pari viikkoa niisk... tule jo kesä ja uusi tapaaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muruseni, meilläkin on teitä ikävä! Viime kerrasta on tosiaan se ikuisuus..(juu onko siitä muka vaan kaks viikkoa?)..Uskotaan siihen että kesä tulee äkkiä ja päästään taas höpöttämään. Nauti poreiluista oikein olan takaa, vähänkö oon kade tuosta keikasta :)

   Poista