perjantai 1. kesäkuuta 2012

My work is killing me..or not :)

Niinkuin otsikosta näkee, täällä ollaan ihan puhkipoikkirättiväsyneitä. Meillä on töissä alkamassa vuoden kiireisin aika, ja sen kyllä huomaa. Kalenteri on ollut tupaten täynnä jo muutaman viikon, ja loppua ei näy. Ottaa välillä aika koville, ja kaikki muut asiat jää kyllä suosiolla sivuun vähäksi aikaa. Toisaalta äärettömän mukavaa että on kiirettä, sehän itse asiassa on tämän työn suola, enkä vaihtaisi muuhun mistään hinnasta. Täytyy vaan oppia ottamaan vähän vapaatakin, eikä paahtaa 6-7 päivää viikossa aamusta iltaan. Mutta kun ei malttaisi millään :)

Eli tämä selittää vähän sitä miksi blogissa on ollut hiljaisempaa, toivottavasti ymmärrätte. Nyt oli kuitenkin taas pakko päästä kirjoittelemaan, ja ajattelinkin keskittyä tänään postaamaan aiheesta, jota yksi lukija tässä taannoin toivoi. Nimittäin lastenhoidosta häiden ajan. Meillä on siis kaksi lasta, toinen päättää ensimmäisen kouluvuotensa huomenna ja toinen (se vilkkaampi tapaus) täyttää syksyllä viisi vuotta. Sanomattakin on selvää, että jonkinnäköistä lastenhoitoa hääpäivälle täytyy järjestää, sillä siitä ei tule kertakaikkisen mitään jos itse yritämme huolehtia lapsista hääpäivänämme. Ei kestä tulevan rouvan hermo eikä varmasti lastenkaan.

Tarkoitushan on että lapset tulevat kyllä osallistumaan hääpäiväämme, mutta lähtevät kuitenkin alkuillasta pois juhlapaikalta, sillä tarkoituksemme on pitää kivat juhlat aikuisten kesken, eikä tunnu kauhean kivalta jos lapset ovat katselemassa ehkä hieman kosteampaakin juhlimista. Ja haluamme myös, että kaikki kutsutut voivat rentoutua ja nauttia juhlista kerrankin ihan rauhassa ilman lkapsia, joten kutsuvieraslistalla ei ole omien lapsiemme lisäksi kuin kaksi samanikäistä muuta lasta ja heidänkin kutsumiseen on hyvä syy. Nimittäin se että olemme paljon kyseisten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa tekemisissä, ja lapset tulevat olemaan tavallaan seurana meidän omille lapsillemme. Vältetään tällä tietynlaiset hankaluudet kun muksuilla on edes vähän ikäistänsä seuraa. Nämä toisetkin lapset poistuvat meidön lasten kanssa yhtä aikaa juhlapaikalta, jolloin paikalle jää vain aikuisia.

Emme myöskään halunneet nakittaa lapsenvahtihommaan ketään tutuistamme, joten ratkaisu asiaan oli yksinkertainen. Palkkaamme koko päiväksi ja yöksi ulkopuolisen hoitajan, joka alkuiilasta lähtee lapsiemme kanssa kotiin ja yöpyy myös meillä. Hän on lisäksi aamulla lasten kanssa siihen asti, kun saavumme tai anoppi ottaa lapset huostaansa. Anoppi kyllä sanoi että hän voi katsoa lapsia, mutta emme halunneet tätä vaihtoehtoa sillä haluamme hänenkin pystyvän nauttimaan juhlasta täysin siemauksin. Vilkkaan viisivuotiaan kanssa juhlasta nauttiminen ei onnistu ihan samalla tavalla, tiedätte varmaan. On mielestäni ihan ok että hän katsoo lapsia aamulla jos itse niin haluaa, hän nimittäin tuppaa heräämään aina todella aikaisin, vaikka olisikin ollut juhlimassa.

No, suunnitelma hyvä 10. Entäs sitten toteutus? Kyselimme vähän eri tahoilta ja löysimme mahdollisesti hoitajan tutun tutusta, joka on aiemminkin tehnyt opiskelujen ohessa vastaavia töitä. Tämä olisi kaikkein paras vaihtoehto, tosin hieman epävarma sillä vielä ei ole varmuutta onko hän Suomessa silloin. Jos hän ei pääse lastenhoitajaksi, ajattelin palkata ihan suoraan Mannerheimilta tai vastaavasta paikasta koulutetun hoitajan. Tottakai niin, että hän tulee meille ensin muutaman kerran harjoittelemaan, jotta lapset tutustuvat häneen, ja samoin myös me. On kuitenkin aika iso asia jättää lapset melko vieraan ihmisen hoiviin, joten siitä syystä haluamme tutustua etukäteen ja varmistaa että hän on sopiva hoitajaksi (ei kuulosta yhtään neuroottiselta eihän?) Aika näyttää kumpaan vaihtoehtoon päädymme, mutta joka tapauksessa hoitaja on meidän mukana hääpäivän aamusta aina seuraavaan aamuun asti. Kalliiksihan tuo lysti tulee, mutta ainakin tiedän että lasteni perään katsoo ainakin yksi henkilö koko ajan, eikä minun tarvitse murehtia kesken kirkon tai hääjuhlan missä he oikein viilettävät..Olisi kiva tietää mitä te muut suunnittelette lastenhoidon saralle?

Huh mikä megapostaus. Ja kuvaton taas, pahoitteluni..kuvien hamstraaminen ei vain jotenkin ole mun juttu ;)

1 kommentti:

  1. Me mietittiin myös ulkopuolista hoitajaa, mutta päädyttiin sitten siihen että ei palkata erillistä hoitajaa lapsille. Saa nähdä miten onnituu tämä hoitajattomuus :D

    VastaaPoista